Mango chutney

Mango chutney

Een heerlijke smaakmaker op bijvoorbeeld een goed gevulde boterham. Het maakt elk gerecht bijzonder lekker.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg mango's (schoongemaakt gewicht)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • Verse gember, ter grootte van een duim, fijn geraspt
  • 10 kardemompeulen, gekneusd
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1/2 tl gemalen kurkuma
  • 2 zure appels in stukjes
  • 500 ml water
  • 375 ml wittewijnazijn
  • 400 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl zout

Zo ga je te werk:

  1. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees van de pit.
  2. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Verwarm de olie in een grote pan en bak de ui een paar minuten aan.
  4. Voeg de gember toe en zet het vuur lager. 
  5. Laat de ui zo'n tien minuten rustig bakken.
  6. Zet het vuur weer wat hoger.
  7. Voeg nu alle specerijen behalve de kurkuma toe en bak ze aan.
  8. Voeg dan de kurkuma, de stukjes appel, het water en de mango toe.
  9. Roer het geheel goed door, breng het aan de kook en laat het zo'n half uur pruttelen. 
  10. Voeg nu de zijn, de suiker en het zout toe en laat het nog een half uur zachtjes koken.
  11. Roer regelmatig, zodat het niet aanbrandt. 
  12. Schep de chutney in schone, hete potten.
  13. Draai de deksels erop en laat de potten rustig afkoelen

Bekijk onze shop tips
Zuurkoolpot 6 liter Zuurkoolpot 6 liter € 64,95

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Tang voor weckpotten Tang voor weckpotten € 9,95

Verkoop door:
Dille & kamille

Shop nu
Weckpot 5L Weckpot 5L € 9,95

Verkoop door:
Kitchen & More

Shop nu
Inmaakkruiden Inmaakkruiden € 2,25

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
Bestel Landleven Wecken en Inmaken

Wecken en Inmaken is de nieuwste special van Landleven. Boordevol recepten, tips en inspiratie om je oogst zo goed én zo lekker mogelijk te verwerken!

BESTEL HIER
-->