Kersenjam

Kersenjam

Een heerlijke jam, waarbij je het beste van het kersenseizoen in een potje vangt! Heerlijk op wit boerenbrood of op een croissantje met roomboter. 

Dit heb je nodig:

  • Sap van 1 citroen
  • 30 ml amaretto
  • 500 g geleisuiker speciaal
  • 1 kg verste kersen (ongepit gewicht)

Zo ga je te werk:

  1. Was de kersen en verwijder de steeltjes en de pitten. 
  2. Halveer de vruchtjes en doe ze in een ruime pan. 
  3. Voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat het enkele minuten doorkoken (volg de aanwijzigen op de verpakking).
  5. Draai het vuur uit en roer er dan de amaretto door (Houd je niet van amaretto? Laat deze dan achterwege).
  6. Schep de jam direct in hete, schone jampotten en draai de deksels erop.
  7. Laat de potten rustig afkoelen.

Producten in de Landlevenwebshop
Volautomatisch RVS WECK Inmaakketel Volautomatisch RVS WECK Inmaakketel € 168,50

Verkoop door:
Landleven

Weck inmaakboek Weck inmaakboek € 15,95

Verkoop door:
Landleven

Ontsapper voor weckketel Ontsapper voor weckketel € 59,95

Verkoop door:
Landleven

Infrarood voedseldroger Infrarood voedseldroger € 545,00

Verkoop door:
Landleven

Bestel Landleven Wecken en Inmaken

Wecken en Inmaken is de nieuwste special van Landleven. Boordevol recepten, tips en inspiratie om je oogst zo goed én zo lekker mogelijk te verwerken!

BESTEL HIER
-->