Kersenjam

Kersenjam

Een heerlijke jam, waarbij je het beste van het kersenseizoen in een potje vangt! Heerlijk op wit boerenbrood of op een croissantje met roomboter. 

Dit heb je nodig:

  • Sap van 1 citroen
  • 30 ml amaretto
  • 500 g geleisuiker speciaal
  • 1 kg verste kersen (ongepit gewicht)

Zo ga je te werk:

  1. Was de kersen en verwijder de steeltjes en de pitten. 
  2. Halveer de vruchtjes en doe ze in een ruime pan. 
  3. Voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat het enkele minuten doorkoken (volg de aanwijzigen op de verpakking).
  5. Draai het vuur uit en roer er dan de amaretto door (Houd je niet van amaretto? Laat deze dan achterwege).
  6. Schep de jam direct in hete, schone jampotten en draai de deksels erop.
  7. Laat de potten rustig afkoelen.

Bekijk onze shop tips
Zuurkoolpot 6 liter Zuurkoolpot 6 liter € 64,95

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Tang voor weckpotten Tang voor weckpotten € 9,95

Verkoop door:
Dille & kamille

Shop nu
Weckpot 5L Weckpot 5L € 9,95

Verkoop door:
Kitchen & More

Shop nu
Inmaakkruiden Inmaakkruiden € 2,25

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
Bestel Landleven Wecken en Inmaken

Wecken en Inmaken is de nieuwste special van Landleven. Boordevol recepten, tips en inspiratie om je oogst zo goed én zo lekker mogelijk te verwerken!

BESTEL HIER
-->