De lekkerste Sinterklaasrecepten

De lekkerste Sinterklaasrecepten

Sinterklaas is altijd een gezellige tijd, waarbij er lekker gesmikkeld wordt van die heerlijke pepernoten, speculaaspoppen, etc. Landleven zet al haar lekkerste sinterklaasrecepten voor je op een rij. 

Speculaas

Speculaasfiguren werden vroeger tijdens het Sinterklaasfeest aan familie of vrienden geschonken. Met de uitgebeelde figuur kreeg de ontvanger een spiegel voorgehouden. Het gaf aan hoe de gever over je dacht.

Bekijk het recept

Speculaaspoppen

Maak je eigen speculaaspop, met dit recept maak je vijf grote en tien kleine speculaaspoppen. Ze zijn makkelijk te bereiden en super leuk om uit te delen. Pas op dat je ze niet laat breken, dat is natuurlijk zonde.  

Bekijk het recept

Speculaaskruiden

Zelfgemengde speculaaskruiden zijn lekker en op veel meer manieren te gebruiken dan alleen in speculaasjes. Door de appeltaart, een snufje over de cappuccino of een theelepel door de chili con carne, om maar wat te noemen!

Bekijk het recept

Lepelkoekjes van pepernotendeeg

Deze lepeltjes zijn heerlijk om te serveren met een kop dampend hete chocolademelk met een laag lobbig geklopte slagroom. Gebruik de lepeltjes om de slagroom op te lepelen of door de chocolademelk te roeren. Met dit recept maak je 25 koekjes.

Bekijk het recept

Taaitaai

Taaitaai maken is niet iets wat de thuisbakker vaak doet. Toch is het leuk en de moeite waard: het smaakt heerlijk vers en de randjes zijn lekker knapperig.

Bekijk het recept

Crème brûlée met speculaas

Deze crème brûlée met speculaas is heerlijk als nagerecht tijdens de feestdagen. Het kost niet zoveel tijd en is iets anders dan anders.

Bekijk het recept

Speculaastaartje

Lekker voor bij de koffie, terwijl de hele familie zit te wachten tot een "vreemdling" wellicht op bezoek komt.

Bekijk het recept

Speculaashartjes

Rijssense speculaashartjes zijn brokken speculaas in een mooie vorm, naar traditioneel recept uit Overijssel.

Bekijk het recept
Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske!

Bestel hier
-->