De lekkerste Sinterklaasrecepten

De lekkerste Sinterklaasrecepten

Sinterklaas is altijd een gezellige tijd, waarbij er lekker gesmikkeld wordt van die heerlijke pepernoten, speculaaspoppen, etc. Landleven zet al haar lekkerste sinterklaasrecepten voor je op een rij. 

Speculaas

Speculaasfiguren werden vroeger tijdens het Sinterklaasfeest aan familie of vrienden geschonken. Met de uitgebeelde figuur kreeg de ontvanger een spiegel voorgehouden. Het gaf aan hoe de gever over je dacht.

Bekijk het recept

Speculaaspoppen

Maak je eigen speculaaspop, met dit recept maak je vijf grote en tien kleine speculaaspoppen. Ze zijn makkelijk te bereiden en super leuk om uit te delen. Pas op dat je ze niet laat breken. 

Bekijk het recept

Speculaaskruiden

Zelfgemengde speculaaskruiden zijn lekker en op veel meer manieren te gebruiken dan alleen in speculaasjes. Door de appeltaart, een snufje over de cappuccino of een theelepel door de chili con carne.

Bekijk het recept

Lepelkoekjes van pepernotendeeg

Deze lepeltjes zijn heerlijk om te serveren met een kop dampend hete chocolademelk met een laag slagroom. Gebruik de lepeltjes om de slagroom op te lepelen of door de chocolademelk te roeren. 

Bekijk het recept

Taaitaai

Taaitaai maken is niet iets wat de thuisbakker vaak doet. Toch is het leuk en het smaakt heerlijk vers en de randjes zijn lekker knapperig.

Bekijk het recept

Crème brûlée met speculaas

Deze crème brûlée met speculaas is heerlijk als nagerecht tijdens de feestdagen. Het kost niet zoveel tijd en is iets anders dan anders.

Bekijk het recept

Speculaastaartje

Lekker voor bij de koffie, terwijl de hele familie zit te wachten tot een "vreemdling" wellicht op bezoek komt. 

Bekijk het recept

Speculaashartjes

Rijssense speculaashartjes zijn brokken speculaas in een mooie vorm, naar traditioneel recept uit Overijssel.

Bekijk het recept

Borstplaat

Zoete herinneringen oproepen aan vroeger, dat is wat borstplaat doet. Het maken vergt enige aandacht, maar het is de moeite meer dan waard!

Naar het recept

Marsepein

Marsepein is heel makkelijk om te maken met een verrassend lekker effect. Zelfgemaakte marsepein is ook nog veel lekkerder dan die uit de winkel.

Naar het recept

Arretjescake met strooigoed

Het heerlijk avondje komt eraan. Daarbij zijn lekkernijen onmisbaar. Deze arretjescake zal de sint wel behagen, vooral met al dat strooigoed erop.

Naar het recept

Sinterklaas-slof

Voor het heerlijk avondje moet ook wel iets heerlijks op tafel staan. Maak het standaard snoepgoed tot een heuse traktatie door er een heerlijke slof van te maken.

Naar het recept

Sintwafels

Een heerlijke traktatie voor de Sint. Een kruidige wafel vol smaak. Laat het heerlijk avondje maar komen. 

Naar het recept

Landleven special Vogels kijken

De Landleven special vogels kijken is een praktische gids met de beste locaties om vogels te kijken, tips voor de tuin en tips om vogels beter te leren (her)kennen en te fotograferen.

Bestel hier