Nazomer gratin

Nazomer gratin

Een heerlijk nazomers gerecht. De goed gevulde gratin  bevat veel verschillende ingrediënten om het extra lekker te maken. Deze maaltijd zit vol groentes en is makkelijk te bereiden.

Dit heb je nodig:

De hoeveelheid van onderstaande ingrediënten is bestemd voor een 4-persoons maaltijd.

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje verse tijm
  • 1 grote koolrabi
  • 400 g bloemig kokende aardappels
  • 200 g crème  fraîche 
  • Sap van 1/2 citroen
  • Gemalen witte peper
  • Zout


 

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en de knoflook en pluk de blaadjes van de tijm.
  2. Meng de ui, knoflook en de tijm door elkaar.
  3. Schil de koolrabi en snijd hem in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de aardappels.
  4. Leg de koolrabi- en de aardappelplakjes dakpansgewijs om en om in een ovenvaste schaal.
  5. Bestrooi ieder laagje met wat zout en peper en een beetje van het tijmmengsel.
  6. Roer het citroensap door de crème fraîche en giet dit mengsel over de groente.
  7. Laat de gratin in het midden van de oven op 200 graden in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin worden.

Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske!

Bestel hier