Landleven zet de lekkerste soepen voor jou op een rijtje. Maak een keer wat anders en geniet van de verschillende smaken en recepten.
Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt.
Een kom soep vol groente, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt alleen dan in een nieuw jasje, probeer de wat lichtere nieuwerwetse erwtensoep.
Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel.
De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen.
Een recept om zelf een grote pan langzaam getrokken kippensoep te maken! Deze soep blijft ouderwets lekker en kan echt iedereen maken.
Een heerlijke herfstige soep met pompoen. Tip: wil je de soep graag wat pittiger maken? Een scheut chilisaus geeft het geheel een ‘kick’.
Deze soep vult heerlijk op een winterdag. Natuurlijk ontbreken de stokbroodjes met gesmolten kaas niet.
Een perfecte soep om een grote pan van te maken om deze vervolgens lekker op te eten met de hele familie.
Een stevige soep met ‘humkes’ (snijbonen) uit Overijssel. In een kleine portie prima als voorgerecht, maar in grotere porties geserveerd kan hij ook heel goed als maaltijdsoep.
Kom op krachten met deze goedgevulde maaltijdsoep. Na een stevige wandeling in het bos of een koude schaatstocht smaakt een bord linzensoep erg goed. Lekker met een snee stevig bruin brood.
Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep.
Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig.
In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving. Prijs: €8,95.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.