De lekkerste wintersoepen van Landleven

De lekkerste wintersoepen van Landleven

Landleven zet de lekkerste soepen voor jou op een rijtje. Maak een keer wat anders en geniet van de verschillende smaken en recepten.

Ouderwetse erwtensoep

Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt. 

Bekijk het recept

Nieuwerwetse erwtensoep

Een kom soep vol groente, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt alleen dan in een nieuw jasje, probeer de wat lichtere nieuwerwetse erwtensoep.

Bekijk het recept

Kastanjesoep

Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel.

Bekijk het recept

Wortel-gembersoep

De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen. 

Bekijk het recept

Ouderwetse kippensoep

Een recept om zelf een grote pan langzaam getrokken kippensoep te maken! Deze soep blijft ouderwets lekker en kan echt iedereen maken. 

Bekijk het recept

Pompoensoep

Een heerlijke herfstige soep met pompoen. Tip: wil je de soep graag wat pittiger maken? Een scheut chilisaus geeft het geheel een ‘kick’.

Bekijk het recept

Belgische uiensoep

Deze soep vult heerlijk op een winterdag. Natuurlijk ontbreken de stokbroodjes met gesmolten kaas niet. 

Bekijk het recept

Bruinebonensoep

Een perfecte soep om een grote pan van te maken om deze vervolgens lekker op te eten met de hele familie. 

Bekijk het recept

Humkessoep

Een stevige soep met ‘humkes’ (snijbonen) uit Overijssel. In een kleine portie prima als voorgerecht, maar in grotere porties geserveerd kan hij ook heel goed als maaltijdsoep.

Bekijk het recept

Gevulde linzensoep

Kom op krachten met deze goedgevulde maaltijdsoep. Na een stevige wandeling in het bos of een koude schaatstocht smaakt een bord linzensoep erg goed. Lekker met een snee stevig bruin brood.

Bekijk het recept

Mosterdsoep

Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep.

Bekijk het recept

Aardappel-preisoep

Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig.

Bekijk het recept
Landleven special Vogels kijken

De Landleven special vogels kijken is een praktische gids met de beste locaties om vogels te kijken, tips voor de tuin en tips om vogels beter te leren (her)kennen en te fotograferen.

Bestel hier