schaal met cranberrysaus

Cranberry-sinaasappelmarmeladesaus

Cranberrysaus is klassiek, makkelijk te maken en simpelweg hartstikke lekker. Maak deze saus nu zelf en voeg er wat sinaasappelmarmelade aan toe voor een frisse smaak. Deze cranberrysaus is goed van tevoren te maken: hij blijft zeker een week goed in de koelkast.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

  • 350 g verse cranberry's
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 50 g rietsuiker
  • 100 g sinaasappelmarmelade

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten in een middelgrote pan.
  2. Breng de inhoud van de pan zachtjes aan de kook twerwijl je af en toe roert. 
  3. Laat de saus zo'n drie minuten koken: het is de bedoeling dat de cranberry's zacht worden, maar dat ze niet allemaal kapot koken. 
  4. Druk met een lepel een cranberry plat om te voelen of deze al zacht is.
  5. Laat de saus anders nog enkele minuten doorkoken. 
  6. Giet de saus in een kome en laat het afkoelen, dan zal hij ook nog wat dikker worden.