Flesje Winterlikeur met gevuld glas ernaast

8 Verwarmende winterlikeurtjes

Hoe fijn is het om met de koude dagen een heerlijk likeurtje te drinken na het eten, voor de haard of gewoon wanneer je er zin in hebt? Landleven zet een aantal lekkere winterse likeurtjes voor je op een rij.

Koffielikeur

Een heerlijk koffielikeurtje na het avondeten? Maak deze goede likeur, het lekkerst is om het vier weken te laten staan en elke dag even te schudden.

Bekijk het recept

Kweeperenlikeur

Kweeperen hebben een gunstige invloed op de spijsvertering. Presenteer deze geurige kweeperenlikeur daarom na de maaltijd bij een kopje koffie of thee. 

Bekijk het recept

Boerenjongens

Zelfgemaakte likeur is het allerlekkerst. Zorg er wel voor dat alle glazen potten of flessen helemaal schoon zijn. 

Bekijk het recept

Boerenmeisjes

Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst: heerlijke boerenmeisjes! Lees hoe je dit fruitige drankje maakt.

Bekijk het recept

Kandeel

In de zeventiende eeuw waren het de welgestelde moeders die in het kraambed kandeel, bereid met peperdure specerijen, kregen als versterkende drank. Maar al snel werd het gewoonte om ook de kraamvisite op kandeel te trakteren.

Bekijk het recept

Speciaal advocaatje

Wie houdt er eigenlijk niet van: een lekkere likeur, advocaatje of glaasje boerenjongens op zijn tijd? Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst! In Landleven 3 van 2018 vind je 5 lekkere recepten. Hier alvast de advocaat.

Bekijk het recept

Appellikeurtje

Maak deze lekkere appellikeur, je kunt hier ook zelfgedroogde appeltjes voor gebruiken. Heb je die niet, dan kun je ze vervangen door appels uit de winkel.

Bekijk het recept

Warme koffiepunch

Koffie wordt een sensatie met deze warme koffiepunch. De combinatie van likeur, kruiden en pittige fruitschilletjes garanderen een bijzondere smaakbeleving.

Bekijk het recept
Landleven schort

Keukenschort gemaakt van de Landleven theedoek met jacquard geweven Landleven motieven. 100% Katoen en wasbaar op 60 graden. Bestel voor slechts € 29,95.