Hoe fijn is het om met de koude dagen een heerlijk likeurtje te drinken na het eten, voor de haard of gewoon wanneer je er zin in hebt? Landleven zet een aantal lekkere winterse likeurtjes voor je op een rij.
Een heerlijk koffielikeurtje na het avondeten? Maak deze goede likeur, het lekkerst is om het vier weken te laten staan en elke dag even te schudden.
Kweeperen hebben een gunstige invloed op de spijsvertering. Presenteer deze geurige kweeperenlikeur daarom na de maaltijd bij een kopje koffie of thee.
Zelfgemaakte likeur is het allerlekkerst. Zorg er wel voor dat alle glazen potten of flessen helemaal schoon zijn.
Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst: heerlijke boerenmeisjes! Lees hoe je dit fruitige drankje maakt.
In de zeventiende eeuw waren het de welgestelde moeders die in het kraambed kandeel, bereid met peperdure specerijen, kregen als versterkende drank. Maar al snel werd het gewoonte om ook de kraamvisite op kandeel te trakteren.
Wie houdt er eigenlijk niet van: een lekkere likeur, advocaatje of glaasje boerenjongens op zijn tijd? Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst! In Landleven 3 van 2018 vind je 5 lekkere recepten. Hier alvast de advocaat.
Maak deze lekkere appellikeur, je kunt hier ook zelfgedroogde appeltjes voor gebruiken. Heb je die niet, dan kun je ze vervangen door appels uit de winkel.
Koffie wordt een sensatie met deze warme koffiepunch. De combinatie van likeur, kruiden en pittige fruitschilletjes garanderen een bijzondere smaakbeleving.
Boerenbloemen zijn precies zoals bloemen bedoeld zijn. Misschien niet heel stijlvol of verfijnd maar des te kleurrijk en vrolijk. In deze special vind je alles over traditionele erfbloemen als dahlia’s, narcissen, seringen, lupines en stokrozen. Met tips op het gebied van standplaats en verzorging en de mooiste foto’s van tuinen vol boerenbloemen! Prijs: € 8,95
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.