Bloemetjesboter

Bloemetjesboter

Ons land is echt een zuivelland: onze boeren maken de heerlijkste boter, kaas, yoghurt en nog veel meer. Neem eens de moeite om zuivelproducten vers van de boer te halen en verwerk ze in bijvoorbeeld deze bloemetjesboter.

Dit heb je nodig:

  • 250 g boerenboter
  • rasp van ½ citroen
  • zout, naar smaak
  • 1 handjevol eetbare bloemen, zoals goudsbloem, Oost-Indische kers, rozen, komkommerkruid en bieslookbloemen (indien nodig de grotere blaadjes fijngesneden)

Zo ga je te werk:

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Roer de boter los.
  2. Meng de citroenrasp, het zout en de bloemblaadjes erdoor.
  3. Maak van de boter een mooie bol en verpak die in bakpapier. Bind het papier aan de bovenkant samen met een keukentouwtje.
  4. Laat de boter weer hard worden in de koelkast tot gebruik. Lekker als bijzonder smeersel voor op brood of bij versgebakken scones.

Meer lekkere zuivelrecepten?

Meer lekkere zuivelrecepten, zoals karnemelkpannenkoekjes, zelfgemaakte yoghurt en drop-ijs vind je in Landleven 5, die verschijnt op 22 mei.

Neem nu een Landleven proefabonnement!

Landleven is hét magazine voor buitenwonen en buitenleven. Met elk nummer 164 pagina’s tuintips, de lekkerste recepten, inspirerende buitenwoonreportages, dieren, natuur, er-op-uit, creatieve doe-het-zelf-artikelen en nog veel meer.

Profiteer nu van ons extra voordelige aanbod: 10 nummers Landleven voor slechts € 29,50 en ontvang gratis de special Moestuin t.w.v. € 7,95! Je zit nergens aan vast, want het abonnement stopt automatisch!

Bestel nu
-->