pan op fornuis met erwtensoep en opscheplepel

Recepten van de beste snertkokers: Gerda

Op vrijdag 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer Gerda Uiterwaal uit Groningen maakt de snert van vroeger, met biologische producten. Maak en probeer het recept van Ineke zelf!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 min.

Recept voor erwtensoep snert van Gerda Uiterwaal

Dit heb je nodig:

  • 1 kg spliterwten
  • varkensbouillon
  • ​1 flinke knolselderij
  • 4 stronken prei
  • 1 flinke winterwortel
  • 4 uien
  • 3 aardappelen
  • 1 bleekselderij
  • laurierblad
  • kruidnagels
  • 400 g gerookte spekblokjes
  • 2 verse worsten
  • 2 Gelderse rookworsten
  • bosje peterselie
  • bosje bladselderij
  • scheut tamari
  • 1 tl zout
  • flinke portie liefde & aandacht

Zo ga je te werk:

  • Spoel de spliterwten en breng ze samen met de varkensbouillon en ruim 1,5 liter water aan de kook
  • Zet ondertussen de groentes (behalve de bleekselderij) en de geschilde aardappelen op in een pan met water, samen met kruidnagels en laurierblad
  • Voeg na enige tijd de spekblokjes en bleekselderij toe aan de soep, samen met de verse worst en de Gelderse rookworst
  • Als de groente gegaard is, kun je de erwtensoep mengen met de groente
  • Vervolgens rustig laten garen
  • Voeg voor de smaak een scheut tamari toe met een theelepel zout
  • Serveer met wat fijngesneden peterselie en bladselderij.

Recept voor erwtensoep snert van Gerda Uiterwaal.

Meer toprecepten voor erwtensoep van deelnemers

RECEPTEN VAN DE BESTE SNERTKOKERS: MICHEL

RECEPTEN VAN DE BESTE SNERTKOKERS: MICHEL

Op vrijdag 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer en souschef Michel Rekens uit Alkmaar was in 2017 wereldkampioen snertkoken. Zijn recept is fonkelnieuw: Turkse snert met kalfstong. Maak en probeer het recept van Michel zelf!

Naar het recept
RECEPTEN VAN DE BESTE SNERTKOKERS: MICHEL

Snert zonder fratsen van Ineke

Op vrijdag 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer en souschef Michel Rekens uit Alkmaar was in 2017 wereldkampioen snertkoken. Zijn recept is fonkelnieuw: Turkse snert met kalfstong. Maak en probeer het recept van Michel zelf!

NAAR RECEPT
Landleven Special Stooft

Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven quicheschaal Landleven quicheschaal € 49,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven theedoeken Landleven theedoeken € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu