Tarte tatin van pastinaak

Tarte tatin van pastinaak

Snijd de pastinaken en sjalotjes doormidden, verwarm de boter en de olie in een koekenpan. Bedek de groentes met het bladerdeeg en bak de tarte tatin in de oven, een heerlijke maaltijd, genieten maar!

Dit heb je nodig:

  • 2 pastinaken
  • 3 sjalotjes
  • 25 g boter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl suiker 
  • Handjevol verse boerenkool, in stukjes gesneden
  • 1 el verse tijm, alleen de blaadjes
  • Zout en peper
  • 1 rol verse bladerdeeg

Advertorial
100% vers deeg op rol

Koken en bakken, het kan allebei met de verse degen op rol van Tante Fanny. Met verse ingrediënten maak je in een handomdraai de lekkerste gerechten!

Download receptenboekje
100% vers deeg op rol

Bereidingswijze:

  1. Maak de pastinaken en sjalotjes schoon. 
  2. Snijd de pastinaken in de lengte doormidden en de sjalotjes in kwarten. 
  3. Verwarm de boter en de olie in een ovenbestendige koekenpan. 
  4. Voeg de pastinaken en de sjalotjes toe, met hun snijkant naar onder. 
  5. Bak de groentes zo'n tien minuten op matig vuur. 
  6. Voeg de balsamicoazijn, de suiker, de boerenkool en de tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Bak nog een paar minuten mee. 
  7. Haal de pan van het vuur.
  8. Rol het bladerdeeg uit en snijd er een cirkel uit die iets groter is dan de pan. 
  9. Bedek de groentes met het bladerdeeg en stop het deeg een beetje 'in' (alsof het een dekentje is).
  10. Bak de tarte tatin verder in een op 200 graden voorverwarmde oven.
  11. In ongeveer een half uurtje is het bladerdeeg gaar.

Bekijk onze shop tips
Citroenpers ø 7,5 cm aluminium Citroenpers ø 7,5 cm aluminium € 9,95

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Boerenbont theedoek Boerenbont theedoek € 5,95

Verkoop door:
Tafel en keuken

Shop nu
Ducq 3-delige pannenset Ducq 3-delige pannenset Van € 369,- voor € 295,-

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Laura Ashley Heritage 20 Servetten Laura Ashley Heritage 20 Servetten € 3,95

Verkoop door:
Tafel en Keuken

Shop nu
-->