Amuse met garnalen en grapefruit in een glaasje

De lekkerste voorgerechten voor kerst

Maak de kerstdagen extra bijzonder met een heerlijk voorgerecht! Landleven zet zijn lekkerste voorgerechten voor je op een rij, zodat jij je gasten kunt verwennen met een goed begin van het kerstdiner.

Gepofte biet met feta

Een herfstig bij- of voorgerecht van malse, jonge bietjes, zo uit de grond. Dit gerecht is ook bestemd als vegetarisch voorgerecht.

Bekijk het recept

Pompoensoep

Pompoensoep met Uchiki Kuri, dat vind de Zuid-Hollandse familie Roest het lekkerst. Bekijk hun recept voor dit lekkere soepje.

Bekijk het recept

Ganzencarpaccio

Heerlijk ganzenvlees verwerkt in de carpaccio. Het smaakt anders dan de ossenhaas die normaal wordt opgediend bij carpaccio, maar is net zo lekker.

Bekijk het recept

Garnalenpasteitjes

Reinoud Koeman is garnalenvisser voor zijn plezier. Iedereen mag dat doen, om zelf de lekkerste verse garnalen te bereiden.

Bekijk het recept

Amuse met garnalen en grapefruit

Een feestelijke amuse met een Hollands tintje gevuld met garnalen en frisse grapefruit. Het ziet er extra leuk uit als je het in een glaasje doet, maak er een feestje van aan tafel!

Bekijk het recept

Pastinaaksoep met Hollandse garnalen

Voor deze soep kun je pastinaak uit eigen moestuin gebruiken, het is een echte wintergroente. Gecombineerd met Hollandse garnaaltjes maak je er iets bijzonders van.

Bekijk het recept

Pastei met korstdeeg

Pastei uit de oven met riblappen, champignons en spruitjes. Perfect om op te dienen als voor of tussengrecht.

Bekijk het recept

Kerstbrood

Heerlijk bij de borrel of verrassend hartig bij het ontbijt: dit kerstbrood is altijd een succes. Zet het kerstgevoel op tafel.

Bekijk het recept

Kastanjesoep

Heerlijke soep voor in de koude wintermaanden. Perfect als voor of tussengerecht!

Bekijk het recept

Paprika gevuld met quinoa, burrata en kerstomaatjes

Een heerlijk gerecht dat voor meerdere gangen inzetbaar is. 

Bekijk het recept

Knoflooksoep met houthakkersbrood

De anders zo scherpe knoflook krijgt in dit recept een zachte smaak.

Bekijk het recept

Knapperige wintersalade met kool en winterpeen

De salade vol vitamines is het lekkerst als je de groentes uit eigen oogst gebruikt.

Bekijk het recept

Heldere paddenstoelensoep

Heldere paddenstoelensoep gevuld met verschillende soorten paddenstoelen zoals witte champignons, kastanjechampignons en oesterzwammen. Maak het bijzonder met een dakje van bladerdeeg.

Bekijk het recept

Geel eitje op een bedje van sla

Een geel eitje op een bedje van sla en een plakje gedroogde ham, een makkelijk te bereiden fris voorgerechtje. Hoe langer je de eieren bewaart, hoe sterker de smaak wordt.

Bekijk het recept

Bekijk ook de lekkerste hoofdgerechten voor kerst

Het is elk jaar weer lastig... Wat kiezen we als hoofdgerecht voor het kerstdiner? Landleven zet zijn lekkerste hoofdgerechten voor je op een rij, zodat jij je gasten kunt laten genieten van een heerlijk kerstdiner.

Bekijk de hoofdgerechten

Bekijk ook de lekkerste toetjes voor kerst

Na de voor- en hoofdgerechten geeft Landleven je ook inspiratie voor de toetjes tijdens het kerstdiner. Laat je inspireren en bereid de lekkerste toetjes voor jouw gasten!

Bekijk de toetjes
Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.

 

Speciale editie Appeltaarten

Iedereen houdt van appeltaart. Heerlijk, niet moeilijk om te maken en geschikt voor iedere gelegenheid. Het liefst met appels van eigen erf of van oude fruitrassen. Onze 35 lekkerste recepten en tips voor de appeloogst vind je in de Landleven speciale editie Appeltaarten! 
Prijs: €8,95.