De lekkerste hoofdgerechten voor kerst

De lekkerste hoofdgerechten voor kerst

Het is elk jaar weer lastig... Wat kiezen we als hoofdgerecht voor het kerstdiner? Landleven zet zijn lekkerste hoofdgerechten voor je op een rij, zodat je kunt genieten van een heerlijk kerstdiner.

Beenham uit de oven

Beenham uit de oven, een waanzinnig lekker gerecht, bestaande uit ingrediënten waardoor het makkelijk te bereiden is. Vrijwel iedereen vindt het heerlijk om een stukje beenham uit de oven te eten!

Bekijk het recept

Kalkoen met abrikozenvulling

Kerst is niet compleet als dit gerecht niet op tafel staat bij Harry van de Bunt uit ‘t Zandt. “Veel mensen denken dat kalkoen met Kerst een Engels gebruik is, maar vroeger werd het in Nederland ook vaak gegeten.”

Bekijk het recept

Boeuf bourguignon

Een heerlijke maaltijd om te serveren gevuld met allerlei groentes, kruiden en natuurlijk de malse runderriblapjes. Dit gerecht is erg geschikt om voor meerdere personen aan de eettafel te bereiden.

Bekijk het recept

Hele knolselderij uit de oven

De basis is niet moeilijk: een doodsimpele knolselderij. Maar probeer dit ovenrecept eens, want als je deze smaaksensatie op tafel zet zal iedereen verbaasd zijn hoe lekker zo’n gewone knol kan zijn.

Bekijk het recept

Scharrelkip uit de oven

Deze kip bereid je met citroen, knoflook en rozemarijn voor een frisse smaak.

Bekijk het recept

Stoofvlees met winterbier

Laat het stoofvlees op een koude winterdag lekker lang koken in het bierbeslag.

Bekijk het recept

Varkensribstuk met gronsvelder klumpke

De Gronsvelder Klumpke is een bijzonder appelras uit Limburg, deze maakt de smaak van het varkensribstuk nóg lekkerder!

Bekijk het recept

Pastei met korstdeeg

Een rijkgevulde paste met korstdeeg uit de oven, gevuld met riblappen, champignons, knoflook, tijm, spruitjes en nog veel meer. Een heerlijke maaltijd!

Bekijk het recept

Bekijk ook de lekkerste voorgerechten voor kerst

Maak de kerstdagen extra bijzonder met een heerlijk voorgerecht! Landleven zet zijn lekkerste voorgerechten voor je op een rij, zodat jij je gasten kunt verwennen met een goed begin van het kerstdiner.

Bekijk de voorgerechten

Bekijk ook de lekkerste toetjes voor kerst

Na de voor- en hoofdgerechten geeft Landleven je ook inspiratie voor de toetjes tijdens het kerstdiner. Laat je inspireren en bereid de lekkerste toetjes voor jouw gasten!

Bekijk de toetjes
Landleven Special Stooft

Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.

Bestel hier
Landleven ovenschalen

Dit zijn unieke ovenschalen met Landleven motieven. De afmeting van de rechthoekige ovenschaal is 30,5 x 23,5 x 5,5cm hoog. De ronde quicheschaal heeft een doorsnede van 26 cm en is 4,3 cm hoog. Het is traditioneel aardewerk uit Boleslawiec in Polen. Al meer dan 200 jaar wordt dit aardewerk gegoten, met de hand afgewerkt en door lokale ambachtslieden bestempeld, beschilderd en gedecoreerd. 

Bestel hier