Zo maak je de havermoutpizza:
- Kneed de ingrediënten voor de bodem tot een soepel deeg. Het hoeft niet te rijzen, je kunt het gelijk gebruiken.
- Maal of rasp de kaas.
- Maal de zeekraal met de olijfolie en de zwarte peper grof tot een pesto en roer er de uienringen doorheen. Strooi wat havermout op het werkblad en rol stukjes deeg uit tot mooie pizzabodems.
- Smeer op elke pizzabodem een lekkere laag pesto en bestrooi gul met kaas.
- Bak de pizza’s in een hete houtoven, of op 230 graden in een gewone oven, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Tip van Nicole: “Voor een extra accent kan er ook wat lekkere dressing bij. Dat geeft net iets bijzonders en iedereen is er hier gek op. Ik gebruik de Original Ceasar-dressing van het merk Cardini’s. Ik giet het over in een spuitflesje zodat je er mooie dunnen lijnen mee kunt maken.”