Krijg jij in de winter ook zo'n zin om lekker te gaan bakken? De geur van een verse appeltaart uit de oven maakt de regenachtige en koude dagen ruimschoots goed. Bekijk hier de 8 lekkerste appeltaartrecepten en smullen maar!
Deze lieflijke appelroosjestaart is prachtig én overheerlijk.
Dit recept voor ouderwetse appeltaart is dé klassieker die altijd in de smaak valt!
Giny Meilink van Van Taart tot Toet deelt een van haar toprecepten. Mensen bestellen deze appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels keer op keer.
De klassieke Hollandse appeltaart is natuurlijk erg lekker, maar het is ook wel eens leuk om een andere appeltaart te bakken. Dit appeltaartje is simpel en elegant; de moeite waard! Hier vind je het recept.
Zoek voor deze taart appelrassen op die je nog niet kende, zoals Groninger Kroon, Lunterse Pippeling, Brabantsche Bellefleur, Sterappel en Rode Dijkmanszoet. Door de onbekende appelsoorten smaakt deze cake net iets anders dan gewoonlijk.
Deze eenpersoonsappeltaartjes bak je in hergebruikte jampotjes. Je hoeft niet te kneden of te mengen: de ingrediënten versmelten en bakken in de oven vanzelf tot een heerlijk deegje. Serveer het appeltaartje met een beetje slagroom en maak het extra lekker.
Evi Rothenburg bakt in een van de zuidelijkste puntjes van Nederland de allerlekkerste ambachtelijke vlaaien met appels, pruimen, aardbeien of ander vers seizoensfruit. Ze is een bakster in hart en nieren en legt met haar jarenlange ervaring uit hoe je deze vlaai bakt.
Deze appelcake is heel snel te maken als er onverwacht bezoek komt. De luchtig geklopte eiwitten maken het beslag extra licht en door de toevoeging van zoetige kristalsuikers en amaretto smaakt de cake extra lekker. Volg Klaske in het filmpje en geniet er straks zelf van.
Verkoop door:Landlevenwebshop
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download van de Landleven special Doe het zelf. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden