Zo ga je te werk
- Was de gans van binnen en van buiten grondig, en droog haar.
- Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en blancheer ze in kokend water.
- Pel de uien en schil de appels en snijd ze in blokjes.
- Was de peterselie en snijd hem fijn.
- Smoor de uien en de appels in een klont boter, voeg de aardappelen, de peterselie en de marjolein toe en meng alles goed. Vul de gans met dit mengsel.
- Naai de gans met keukengaren dicht en wrijf het vel in met zout en peper.
- Breng in een grote braadpan wat water aan de kook en leg de gans met de borst naar beneden erin.
- Voeg het laurierblad en de salie toe.
- Schuif de braadpan in een op 200 graden voorverwarmde oven en laat de gans in ongeveer tweeënhalf uur gaar worden.
- Draai haar ongeveer dertig minuten voor het einde van de baktijd om.
- Haal de gans uit de braadpan en houd haar warm.
- Zeef het braadvocht en schep het vet er vanaf.
- Leng de maïzena aan met een beetje koud water en bind hier het vocht mee.
Serveer de saus apart bij de gans. Lekker met aardappelnoedels en rode kool met appeltjes of spruitjes met kastanjes.