Oktober

Filter op:
Bramengelei

Culinair redacteur Klaske Bakker: “Bramengelei is voor mij een van de pijlers van de herfst. Pas als ik een pan pruttelende bramen op het fornuis heb staan, is de herfst begonnen!”

Door Klaske Bakker
Wafels met kardemom

Culinair redacteur Klaske Bakker: “Het recept van deze wafels heb ik gekregen van mijn buurman, die oorspronkelijk uit Noorwegen komt. Daar voegen ze een vleugje gemalen kardemom toe aan het wafelbeslag, écht een aanrader! Deze wafels bakt u in een ondiep wafelijzer, vaak hebben deze ijzers de vorm van vier hartjes bij elkaar (in tegenstelling tot een diep wafelijzer waar Luikse wafels in gebakken worden).”

Door Klaske Bakker
Pompoensalade

In de herfst heb je weleens een halve pompoen over van de vorige dag. Daar heeft culinair redacteur Klaske deze salade voor bedacht: gebruik dan de blokjes pompoen die al gekookt en afgekoeld zijn. Lekker met couscous, geitenkaas en zuidvruchten.

Door Klaske Bakker
Koffie-walnoottaart

Redacteur Klaske: “Het recept voor deze taart is mijn variatie op een taart die ik eens at bij een Engels landhuis. De koffie maakt het extra kruidig; zelfs als je niet van koffie houdt is deze taart niet te versmaden.”

Door Klaske Bakker
Victoria sponge

Een typisch Engelse taart die men serveert in tearooms en bij high teas. De basis bestaat uit twee ronde cakes met daartussen frambozenjam en slagroom.

Door Klaske Bakker
Vanille-honingpeertjes

Een karweitje waar je lekker rustig van wordt: op je gemak een emmer stoofpeertjes schillen. En daarna? Stoven met vanille bijvoorbeeld.

Door Klaske Bakker
appelcake Landleven TV
Appelcake

Deze appelcake is heel snel te maken als er onverwacht bezoek komt. De luchtig geklopte eiwitten maken het beslag extra licht. Volg Klaske in dit filmpje en bak zelf ook zo'n lekkere cake.

Door Klaske Bakker