Bollen marsepein op aanrecht

Marsepein

Marsepein is heel makkelijk om te maken met een verrassend lekker effect. Zelfgemaakte marsepein is ook nog veel lekkerder dan die uit de winkel.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 250 g amandelpoeder/meel
  • 250 g poedersuiker
  • 1 eiwit
  • beetje cacaopoeder

Zo ga je te werk:

  1. Meng het amandelpoeder met de poedersuiker in een kom.
  2. Voeg geleidelijk het losgeklopte eiwit toe tot je een stevige massa krijgt (misschien heb je iets meer of minder nodig).
  3. Verpak de marsepein in huishoudfolie en bewaar hem in de koelkast. Laat hem minimaal twee dagen liggen om op smaak te komen.
  4. Marsepein kun je prima een kleurtje geven met enkele druppels voedselkleurstof. Om bruine marsepein te maken voeg je wat cacaopoeder toe. Als je bruine én witte marsepein hebt, kun je er bijvoorbeeld worstjes van rollen of marsepeinmuisjes maken.

Tip: Amandelpoeder (ook bekend als amandelmeel) koop je bij natuurvoedingswinkels. Het is in feite niets meer dan gemalen amandelen. Thuis lukt het bijna niet om zelf amandelen fijn genoeg te malen, probeer daarom amandelpoeder te vinden.

Figuurtjes

Van marsepein kun je ook erg leuke figuurtjes maken zoals worstjes of muisjes. 

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.