Roggebrood

Roggebrood

Wat kan een goed stuk roggebrood soms heerlijk zijn. In combinatie met deze pure fruitstroop wordt het een echte smaaksensatie. Het roggebrood is lekker gevuld met onder andere: tarwe, rogge en zonnebloempitten. In de koelkast is het roggebrood tot drie weken houdbaar. Zo kun je er dus lang van genieten. 

Dit heb je nodig:

  • 125 g grof gemalen tarwe
  • 125 g grof gemalen rogge
  • 250 g tarwebloem
  • 125 g zonnebloempitten
  • 1 el zout
  • 7 g gist
  • 0,5 l karnemelk
  • 220 g stroop
  • wat boter om in te vetten

Zo ga je te werk:

  1. Meng de tarwe, rogge en de tarwebloem door elkaar.
  2. Voeg zout, gist en zonnebloempitten toe en meng dit goed.
  3. Voeg de karnemelk en stroop toe en roer alles tot een dun deeg.
  4. Vet de ovenvorm in, bestrooi met bloem en vul de vorm met het deeg.
  5. Zet de vorm in een koude oven, in het midden en bak het brood circa drie uur op 170 graden.
  6. Dek het brood na twee uur af met bakpapier, zodat het niet te donker wordt.
  7. Zet de oven uit na drie uur en laat het brood nog een uur in de uitgezette oven afkoelen.
  8. Haal het vervolgens uit de vorm en laat volledig afkoelen.

Bekijk onze shop tips
Landleven Wecken & Inmaken Landleven Wecken & Inmaken € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven Streekgerechten Landleven Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu