Maak deze zomer de lekkerste ijsjes gewoon thuis. Met koffie, vlierbloesem of je dagelijkse portie fruit, aantrekkelijk verpakt als ijsco op een stokje. Dat lust iedereen wel, groot en klein! Hier vind je de werkwijze voor vlierbloesemijsjes.
Maak een limonade van (zelfgemaakte of gekochte) vlierbloesemsiroop en water. Maak de limonade iets sterker en zoeter dan je zou doen om te drinken. Giet de vloeistof in de vormpjes en laat de ijsjes bevriezen.
Zelf vlierbloesemsiroop maken? Hier vind je het recept.
Ideaal met de hoge temperaturen: heerlijke frambozenijsjes waarmee je de zomer in huis haalt.
Frisse ijsjes met verse aardbeien, zelf te maken voor een warme zomerdag.
Zelf drop-ijs maken gaat heel gemakkelijk en snel. Je tovert in een handomdraai een bijzonder toetje op tafel waar je je gasten mee zult verrassen.
Maak fris yoghurtijs met citroen, zonder ijsmachine of ingewikkeld gedoe. Je hebt alleen verse boerenzuivel, suiker en citroen, en een mixer nodig.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.