Rode kool in het zoetzuur

Rode kool in het zoetzuur

Rode kool inmaken in zoetzuur is heel makkelijk en smaakt lekker als bijgerecht bij wild.

Dit heb je nodig:

  • 1 kleine rodekool (of ½ grote kool)
  • 1½ tl zout
  • 500 ml rode wijnazijn
  • 100 g bruine suiker
  • 4 gedroogde laurierblaadjes
  • 6 jeneverbessen
  • ½ el zwarte peperkorrels
  • 1 kaneelstokje

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de kool doormidden en verwijder de harde kern en de buitenste bladeren.
  2. Snijd de koolhelften in parten en leg ze in een grote kom.
  3. Strooi er het zout over en bedek met huishoudfolie. Laat de kool zo een nacht staan.
  4. Breng in een pannetje de wijnazijn aan de kook met de suiker, en roer tot de suiker is opgelost. Laat dit mengsel afkoelen.
  5. Leg de volgende dag de partjes rode kool in een brandschone pot (inhoud 1 liter).
  6. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, peperkorrels en het kaneelstokje toe en giet het azijnmengsel erover. Vul eventueel aan met wat extra azijn als de kool niet helemaal onder staat.
  7. Sluit de pot af en laat de kool minimaal 4 dagen staan voordat je het serveert.

Bestel Landleven Wecken en Inmaken

Wecken en Inmaken is de nieuwste special van Landleven. Boordevol recepten, tips en inspiratie om je oogst zo goed én zo lekker mogelijk te verwerken!

BESTEL HIER