Perentaartje met blauwe kaas

Perentaartje met blauwe kaas

Een heerlijk hartig voorgerecht dat prima bij het einde van de zomer past. Combineer de taartjes met een robuuste salade voor een vegetarisch hoofdgerecht.

Dit heb je nodig:

  • 3 handperen
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 el melk
  • 50 g zachte blauwschimmelkaas
  • 50 g brie
  • 2 el gehakte walnoten
  • 1 el honing

Bekijk onze shop tips
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven kaartenset Tuinfeest Landleven kaartenset Tuinfeest € 8,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu

Zo ga je te werk:

  1. Halveer de peren en schil ze voorzichtig.
  2. Verwijder het klokhuis (met een lepeltje of een meloenbolletjesmaker), maar laat het steeltje zitten.
  3. Leg de peren met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Dep de peren een beetje droog met keukenpapier.
  5. Leg op elke peer een (ontdooid) plakje bladerdeeg.
  6. Vouw het bladerdeeg om de peer, op zo’n manier dat er geen lucht tussen de peer en het deeg achterblijft. Snijd rondom het deeg af; houd ongeveer een halve centimeter rand aan om de peer.
  7. Snijd uit het restant deeg wat kleine blaadjes en leg deze bij de steeltjes.
  8. Prik met de punt van een mes her en der kleine gaatjes in het deeg.
  9. Bestrijk het deeg met een kwastje met een beetje melk.
  10. Bak de peren vijftien tot twintig minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Draai de peren om en vul het holletje van het klokhuis met een mengsel van blauwschimmelkaas en zachte brie.
  11. Bestrooi met wat gehakte walnoten en een straaltje honing om het af te maken.