Nieuwerwetse erwtensoep

Nieuwerwetse erwtensoep

Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt. Maak dit seizoen eens de lichtere nieuwerwetse versie met doperwtjes.

Dit heb je nodig:

  • 1 1/2 l water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 lenteuitjes
  • 750 g doperwten (uit de vriezer)
  • flinke snuf zout naar smaak
  • versgemalen peper
  • 125 ml versgemaakte pesto

Zo ga je te werk:

  1. Breng het water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  2. Snijd de uien in grote stukken, inclusief het groen.
  3. Doe de stukjes lente-ui met de erwtjes en zout en peper naar smaak in het water en laat een kwartiertje rustig koken.
  4. Haal de stukjes ui er weer uit.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  6. Roer er als laatste de pesto door.
  7. Serveer met nog wat extra pesto en een snuf versgemalen zwarte peper.

Bekijk onze shop tips
Landleven almanak 2021 Landleven almanak 2021 € 12,50

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven scheurkalender Landleven scheurkalender € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven agenda 2021 Landleven agenda 2021 € 12,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu

Zelf pesto maken?

Vind hier de ingrediënten en de bereidingswijze voor zelfgemaakte pesto

Ga naar het recept