Nieuwerwetse erwtensoep

Nieuwerwetse erwtensoep

Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt. Maak dit seizoen eens de lichtere nieuwerwetse versie met doperwtjes.
Bereidingstijd: 25 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 1/2 l water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 lenteuitjes
  • 750 g doperwten (uit de vriezer)
  • flinke snuf zout naar smaak
  • versgemalen peper
  • 125 ml versgemaakte pesto

Zo ga je te werk:

  1. Breng het water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  2. Snijd de uien in grote stukken, inclusief het groen.
  3. Doe de stukjes lente-ui met de erwtjes en zout en peper naar smaak in het water en laat een kwartiertje rustig koken.
  4. Haal de stukjes ui er weer uit.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  6. Roer er als laatste de pesto door.
  7. Serveer met nog wat extra pesto en een snuf versgemalen zwarte peper.

Landleven Wandelroutes

In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving.
Prijs: €8,95.

 

Zelf pesto maken?

Vind hier de ingrediƫnten en de bereidingswijze voor zelfgemaakte pesto

Ga naar het recept