Nieuwerwetse erwtensoep

Nieuwerwetse erwtensoep

Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt. Maak dit seizoen eens de lichtere nieuwerwetse versie met doperwtjes.

Dit heb je nodig:

  • 1 1/2 l water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 lenteuitjes
  • 750 g doperwten (uit de vriezer)
  • flinke snuf zout naar smaak
  • versgemalen peper
  • 125 ml versgemaakte pesto

Bekijk onze shop tips
Placemat Marjolein Bastin Placemat Marjolein Bastin € 2,50

Verkoop door:
Tafel en keuken

Shop nu
Keltum Soeplepel Keltum Soeplepel € 42,50

Verkoop door:
Woldring

Shop nu
Soepterrine porselein 3 liter Soepterrine porselein 3 liter € 29,99

Verkoop door:
Cookinglife

Shop nu
Boerenbont soepkom Boerenbont soepkom € 6,95

Verkoop door:
Tafel en keuken

Shop nu

Zo ga je te werk:

  1. Breng het water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  2. Snijd de uien in grote stukken, inclusief het groen.
  3. Doe de stukjes lente-ui met de erwtjes en zout en peper naar smaak in het water en laat een kwartiertje rustig koken.
  4. Haal de stukjes ui er weer uit.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  6. Roer er als laatste de pesto door.
  7. Serveer met nog wat extra pesto en een snuf versgemalen zwarte peper.

Zelf pesto maken?

Vind hier de ingrediënten en de bereidingswijze voor zelfgemaakte pesto

Ga naar het recept
Meer tips
Slowcooker Slowcooker € 50,00

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Biologische walnotensaus Biologische walnotensaus € 4,50

Verkoop door:
Dille en Kamille

Shop nu
Royal Boch kan 1,5 liter Royal Boch kan 1,5 liter € 24,95

Verkoop door:
Tafel en Keuken

Shop nu
Servet Servet € 2,50

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
-->