Nieuwerwetse erwtensoep

Nieuwerwetse erwtensoep

Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt. Maak dit seizoen eens de lichtere nieuwerwetse versie met doperwtjes.

Dit heb je nodig:

  • 1 1/2 l water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 lenteuitjes
  • 750 g doperwten (uit de vriezer)
  • flinke snuf zout naar smaak
  • versgemalen peper
  • 125 ml versgemaakte pesto

Zo ga je te werk:

  1. Breng het water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  2. Snijd de uien in grote stukken, inclusief het groen.
  3. Doe de stukjes lente-ui met de erwtjes en zout en peper naar smaak in het water en laat een kwartiertje rustig koken.
  4. Haal de stukjes ui er weer uit.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  6. Roer er als laatste de pesto door.
  7. Serveer met nog wat extra pesto en een snuf versgemalen zwarte peper.

Bekijk onze shop tips
Landleven puzzel Tuinfeest Landleven puzzel Tuinfeest € 16,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Special Wecken Special Wecken € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Special Zoet Special Zoet € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu

Zelf pesto maken?

Vind hier de ingrediënten en de bereidingswijze voor zelfgemaakte pesto

Ga naar het recept
Meer tips
Slowcooker Slowcooker € 50,00

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Biologische walnotensaus Biologische walnotensaus € 4,50

Verkoop door:
Dille en Kamille

Shop nu
Royal Boch kan 1,5 liter Royal Boch kan 1,5 liter € 24,95

Verkoop door:
Tafel en Keuken

Shop nu
Servet Servet € 2,50

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu