Dit typisch Flakkeese koekje wordt gebakken in de koekenpan. Vermoedelijk is de naam een verbastering van ‘kruud’ (kruiden/specerijen) en werd met ‘plaete’ de bakplaat of koekenpan bedoeld, die vroeger op de plattebuiskachel werd gebruikt. Bereidingstijd: 30 min.
In deze special hebben we onze 40 lekkerste recepten verzameld. Basisrecepten, maar ook recepten voor streekkoekjes of klassiekers als stroopwafels en kokosmakronen. Prijs: €8,95.
Drabbelkoek is zoet, krokant en luchtig. Hij kruimelt wat. Deze typische koek komt uit Sneek, uit koekfabriek De Friesche Sjees, waar de familie Haga hem al sinds 1850 volgens een geheim recept in pure boter bakt. Waar de naam drabbelkoek vandaan komt is een mysterie dat zelfs Marian Haga niet kan verklaren.
Redacteur Klaske: “Het recept voor deze taart is mijn variatie op een taart die ik eens at bij een Engels landhuis. De koffie maakt het extra kruidig; zelfs als je niet van koffie houdt is deze taart niet te versmaden.”
Heb je zin in een gemakkelijke én bijzondere taart? Dan is deze boterkoek zeker het proberen waard. De gember geeft een verrassende smaak die perfect past in de verder heerlijk zoete boterkoek.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.