Flakkeesse koekjes op een bordjes met een kopje thee en bolletjes wol

Kruukpleatjes

Dit typisch Flakkeese koekje wordt gebakken in de koekenpan. Vermoedelijk is de naam een verbastering van ‘kruud’ (kruiden/specerijen) en werd met ‘plaete’ de bakplaat of koekenpan bedoeld, die vroeger op de plattebuiskachel werd gebruikt.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 500 g Zeeuwse bloem
  • snufje zout snufje
  • kaneelpoeder naar smaak
  • witte basterdsuiker 250 g
  • zachte roomboter 75 ml melk

Zo ga je te werk

  1. Vermeng de bloem met het zout en de kaneel.
  2. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en kneed tot een deeg.
  3. Maak een lange rol van ongeveer 5 centimeter dik en snijd plakjes van ongeveer 1,5 centimeter dik.
  4. Bak ze op een laag vuurtje in een droge koekenpan.

Landleven special Koekjes

In deze special hebben we onze 40 lekkerste recepten verzameld. Basisrecepten, maar ook recepten voor streekkoekjes of klassiekers als stroopwafels en kokosmakronen.
Prijs: €8,95.