Juni

Filter op:
Morellen inmaken in 6 stappen

Elk jaar maakt Marie-José Mol morellen in tot amaretta. "Ik heb het recept ooit gekregen van een buurvrouw toen we hier kwamen wonen. Je mengt de kersen met azijn en daarna suiker, maar je kookt ze niet. Ze heeft het recept de naam ‘amaretta’ gegeven, waarschijnlijk een verbastering van ‘amarenen’. Ik ben benieuwd of er lezers van Landleven zijn die dit recept ook kennen, want volgens mij is het echt uniek!” Hier deelt Marie-José het recept.

Door Landleven
Scones maken Landleven TV
Scones maken

Scones zijn een essentieel onderdeel van een high tea. In dit filmpje laat culinair redacteur Klaske zien hoe je de lekkerste en mooiste scones maakt voor je tea.

Door Klaske Bakker
Suukerspekkn of Zeeuwse babbelaars

Vroeger werd een babbelaar een ‘suukerspek’ genoemd. Bij het tweede bakje koffie werd deze vaak geserveerd. De naam babbelaar is ontstaan omdat het koffie drinken met elkaar zo gezellig is en er lekker werd gepraat.

Door Klaske Bakker
Geroosterde radijsjes met bieslookvinaigrette

Radijsjes roosteren in de oven haalt het pittige van rauwe radijzen af, en maakt ze wat zoetig. Een verrassend groente-bijgerecht, geserveerd met vinaigrette.

Door Klaske Bakker
Kandeel

In de zeventiende eeuw waren het de welgestelde moeders die in het kraambed kandeel, bereid met peperdure specerijen, kregen als versterkende drank. Maar al snel werd het gewoonte om ook de kraamvisite op kandeel te trakteren.

Door Esther van Middendorp
Kersen chocoladebrownies

Deze brownies met kersen zijn extra lekker met vanille-ijs of lobbige slagroom.

Door Klaske Bakker
Radijsdip met gerookte makreel

Serveer deze dip met stukjes bleekselderij, of als broodbeleg op een luxe broodje.

Door Klaske Bakker