Bloemkool-kaassoep met olijfolie en een roosje gekookte bloemkool

Bloemkool-kaassoep

Ideaal als je nog wat (gekookte) bloemkool over hebt van de vorige dag. Zo’n restje groente is zonde om weg te gooien en je kookt er een verrassende soep van!

Dit heb je nodig

  • ½ bloemkool (gekookt en afgekoeld)
  • 2 el boter
  • 1 l hete kippenbouillon
  • 1,5 dl crème fraîche of slagroom
  • 100 g geraspte (harde) Hollandse geitenkaas
  • 1 tl zout en peper
  • 1 scheutje olijfolie

Zo ga je te werk

  1. Snijd de bloemkool in roosjes.
  2. Bak de roosjes even aan met een klont boter en giet er de hete kippenbouillon bij.
  3. Breng aan de kook en laat even doorkoken.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de crème fraîche en de geraspte kaas toe.
  5. Pureer met een staafmixer tot een naar wens grove of gladde soep.
  6. Breng op smaak met zout en peper en serveer met een scheutje olijfolie en eventueel nog een roosje gekookte bloemkool dat u achter heeft gehouden.
Ook erg lekker met uitgebakken spekjes of kaasblokjes voor een extra gevulde soep.

Landleven theedoeken
Landleven Special Stooft

Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.

Bestel hier