Jam maken

Jam maken is niet moeilijk en kan het hele jaar door. Of je nu 's zomers vers fruit gebruikt, of je gebruikt ingevroren vruchten, de jam wordt even lekker. In onze nieuwe special Wecken in Inmaken vind je heel veel tips en recepten voor jams en chutneys. In dit filmpje laat Landlevens Klaske zien hoe je een basisjam maakt en ze deelt haar beste tips & tricks.

Variatie met jam

Tips en trucs voor suikerarme jam

Suikerarme jam

Lekkere suikerarme jam maken: het kan! De Belgische Katrien Hoebers, alias Madam Confituur, geeft je haar beste tips & trucs.

LEES DE TIPS&TRUCS
Zelf kiwi-jam maken

Kiwi-jam

Maak eens een verrassende jam van kiwi's. Jam is heel snel en makkelijk te maken en met kiwi zet je een keer iets anders op de ontbijttafel.

NAAR HET RECEPT
Perenjam met vanille maken

Perenjam met vanille

Een goed perenjaar? Kook jam van de peren! Dit recept heeft een lekkere twist: een vanillestokje haalt de smaak van de peren nog eens extra op. De jam is minstens een jaar houdbaar.

NAAR HET RECEPT
Zelf witlofjam maken

Witlofjam

Een bijzondere jam, die zowel een beetje bitter als zoet is. Een leuke basis voor culinaire experimentjes. Combineer de witlofjam bijvoorbeeld eens met paté of vul er zelfgemaakte ravioli mee.

NAAR HET RECEPT