November

Filter op:
Rijssense speculaashartjes

Rijssense speculaashartjes zijn brokken speculaas in een mooie vorm, naar traditioneel recept uit Overijssel.

Door Klaske Bakker
Zelfgemaakte amandelspijs

Gebruik deze amandelspijs in je kerststol of in andere recepten. Voor de kerststol heb je iets meer dan de helft nodig. Overgebleven amandelspijs kun je prima invriezen en op een later tijdstip gebruiken.

Door Klaske Bakker
Zelfmaakcadeau karamelcakejes in een weckpot

In december hebben veel mensen het druk met alle feestelijkheden. Toch is het leuk om een zelfgemaakt presentje te geven aan vrienden, familie of geliefden. Maak daarom een van deze culinaire cadeautjes: je kan ze prima enkele weken bewaren tot het ‘moment suprême’. Vul een mooie glazen pot met laagjes suiker, bloem, chocolade en karamelblokjes. Schrijf het recept op een mooi briefje erbij en de ontvanger van dit cadeau kan zelf de heerlijkste karamelcakejes bakken!

Door Klaske Bakker
Janhagel

Deze hoeveelheid is precies genoeg voor één grote bakplaat janhagel. Greinsuiker kunt je kopen bij bakwinkels, molens of via internet (www.debakwinkel.nl of www.de-zuidmolen.nl bijvoorbeeld).

Door Klaske Bakker
Sinaasappel-gemberfudge

Op een koude herfstdag kan iets zoets verwarmen en troosten. Probeer deze zelfgemaakte fudge (zachte karameltoffee). Zoet en kruidig: perfect bij guur weer.

Door Klaske Bakker