Kwarkbrood

Kwarkbrood

Zelfgebakken kwarkbrood met boter en zelfgemaakte jam. Dat is een heerlijk ontbijtje.

Dit heb je nodig:

  • 100 g rozijnen
  • 500 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 g volle kwark
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ¼ tl zout
  • cakeblik
  • bakpapier

Zo ga je te werk:

  1. Doe de rozijnen in een kommetje en giet er wat kokend water over. Laat ze zo een kwartier weken.
  2. Doe alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng alles goed met de deeghaken van jouw mixer.
  3. Laat het deeg een kwartier rusten.
  4. Giet de rozijnen af, meng ze door het deeg en kneed het geheel nog even goed door.
  5. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
  6. Vouw het deeg enkele malen dubbel en leg het met de naad naar beneden in het blik.
  7. Dek het af met een theedoek en laat het nog even een kwartiertje staan.
  8. Bestrijk het aan de bovenkant eventueel met een beetje melk.
  9. Bak het brood daarna in een voorverwarmde oven op ongeveer 150 graden in een uur goudbruin en gaar. Serveer met (zelfgemaakte) jam en roomboter.

Bekijk onze shop tips
Tarte Tatin set 30,5 cm Tarte Tatin set 30,5 cm € 154,95

Verkoop door:
Kitchen & More

Shop nu
Laura Ashely pannenlap Laura Ashely pannenlap € 9,95

Verkoop door:
Tafel en keuken

Shop nu
Nordic Ware bakvorm Nordic Ware bakvorm € 45,-

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Serveerschaal op voet Serveerschaal op voet € 14,95

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
Meer leuke zoete recepten?

Onze special Landleven Zoet is een echt kadootje voor bakfanaten en zoetekauwen. Meer dan 130 pagina's met de lekkerste en zoetste recepten. Van stroopwafels tot havermoutkoekjes en van een koffie-walnotentaart tot een overheerlijke cheesecake met bosbessen. Nu voor maar € 7,95.

Bestel hier
-->