Kwarkbrood

Kwarkbrood

Zelfgebakken kwarkbrood met boter en zelfgemaakte jam. Dat is een heerlijk ontbijtje.

Dit heb je nodig:

  • 100 g rozijnen
  • 500 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 g volle kwark
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ¼ tl zout
  • cakeblik
  • bakpapier

Bekijk onze shop tips
Tafelkleed 145 x 250 cm Tafelkleed 145 x 250 cm € 34,95

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
Eierdop Janneke Brinkman Eierdop Janneke Brinkman € 2,99

Verkoop door:
Tafel en keuken

Shop nu
Eierwarmer kuiken Eierwarmer kuiken € 4,95

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
6 Kaarsen in eierdoosje 6 Kaarsen in eierdoosje € 6,95

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu

Zo ga je te werk:

  1. Doe de rozijnen in een kommetje en giet er wat kokend water over. Laat ze zo een kwartier weken.
  2. Doe alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng alles goed met de deeghaken van jouw mixer.
  3. Laat het deeg een kwartier rusten.
  4. Giet de rozijnen af, meng ze door het deeg en kneed het geheel nog even goed door.
  5. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
  6. Vouw het deeg enkele malen dubbel en leg het met de naad naar beneden in het blik.
  7. Dek het af met een theedoek en laat het nog even een kwartiertje staan.
  8. Bestrijk het aan de bovenkant eventueel met een beetje melk.
  9. Bak het brood daarna in een voorverwarmde oven op ongeveer 150 graden in een uur goudbruin en gaar. Serveer met (zelfgemaakte) jam en roomboter.

Meer leuke zoete recepten?

Onze special Landleven Zoet is een echt kadootje voor bakfanaten en zoetekauwen. Meer dan 130 pagina's met de lekkerste en zoetste recepten. Van stroopwafels tot havermoutkoekjes en van een koffie-walnotentaart tot een overheerlijke cheesecake met bosbessen. Nu voor maar € 7,95.

Bestel hier
-->