Juni

Filter op:
Lauwwarme kersensoep

Deze soep is erg lekker als bijzonder voorafje bij een zomerse maaltijd. Garneer eventueel met een dotje crème fraîche.

Door Klaske Bakker
Kersenclafoutis

Kersenbomen laten zich niet dwingen of haasten. Daarom vormen hun dieprode vruchtjes een van de weinige nog echt seizoensgebonden fruitsoorten. Profiteer van de kersentijd zodra die aanbreekt en probeer deze clafoutis.

Door Klaske Bakker
Zwarte-bessenfietstocht Zuid-Beveland

Vruchtbare Zeeuwse klei, weinig kans op nachtvorst in het voorjaar en de meeste zonuren van Nederland: Zuid-Beveland is ideaal voor zwarte-bessenteelt. De donkere parels zijn dan ook niet meer uit het landschap weg te denken. Redacteuren Esther van Middendorp en Angela Groenbos stapten op de fiets, op zoek naar de Zeeuwse smaakmakertjes. Hier vind je hun adresjes.

Door Landleven
Citroenpasta / Lemon curd

Gooi de eiwitten die je overhoudt bij dit recept voor citroenpasta (ook wel lemon curd genoemd) niet weg, maar maak er een meringue van. Het recept vind je ook op deze website.

Door Klaske Bakker
Hartige lente-uimuffins met bieslookbloemetjes

Deze muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, geserveerd met wat bieslookbloemetjesboter. Heerlijk om mee te nemen tijdens een frisse lentepicknick, als je gaat wandelen of fietsen.

Door Klaske Bakker