Een lekker koekje op een theedoek

Chocolade pindakoekjes

Een koekjesrecept van Martha Stewart.
Bereidingstijd: 35 min.

Dit heb je nodig

  • 300 g havervlokken
  • 100 g bloem
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g suiker
  • 225 g zachte boter
  • 100 gr pindakaas
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 g pinda's
  • 150 g chocoladestukjes

Zo ga je te werk

  1. Meng de havervlokken, bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een kom.
  2. Meng in de kom van een vrijstaande keukenmixer lichtbruine suiker, gewone suiker, zachte boter en pindakaas.
  3. Klop deze ingrediënten met een garde tot ze mooi bleek en luchtig zijn, dit duurt ongeveer vijf minuten.
  4. Meng er daarna 2 eieren en 1 tl vanille-extract door.
  5. Zet de mixer op een lagere snelheid en voeg de havervlokken toe tot ze net gemengd zijn.
  6. Voeg als laatste nog de pinda's en de chocoladestukjes toe.
  7. Maak van dit deeg balletjes (volgens Martha Stewart ongeveer 72 stuks) en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Houd genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze zullen wat uitlopen.
  9. Bak de koekjes in zo'n 15 minuten gaar (als je de koekjes wat groter maakt, dan ook iets langer in de oven laten) in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  10. Laat de koekjes vijf minuten rusten op de bakplaten en laat ze daarna volledig afkoelen op een koekjesrooster.
  11. De koekjes zijn vers erg lekker, maar kunnen ook prima ingevroren worden voor later.

Landleven special Koekjes

In deze special hebben we onze 40 lekkerste recepten verzameld. Basisrecepten, maar ook recepten voor streekkoekjes of klassiekers als stroopwafels en kokosmakronen.
Prijs: €8,95.