Zo ga je te werk
- Doe de cacaopoeder in een kommetje en roer er vier eetlepels kokendheet water door.
- Roer tot het mooi glad is en zet apart.
- Mix in een grote kom de suiker met de boter tot een bleek, romig geheel.
- Klop er dan een voor een de eieren door en als die goed opgenomen zijn ook het bakmeel, het bakpoeder, het zout, het cacaomengsel en de sinaasappelrasp.
- Roer de kastanjepuree even los en meng haar dan door het cakebeslag.
- Vet de bakvorm in en giet in elk holletje beslag, niet helemaal tot aan de rand.
- Bak de tulbandjes in een op 175 graden voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten gaar.
- Test met een satéprikker of de cake gaar is (de prikker moet er schoon uitkomen). Als de cake wat over de rand is gekomen tijdens het bakken, kun je dit horizontaal afsnijden (met een groot broodmes bijvoorbeeld) terwijl de tulbandjes nog in de bakvorm zitten.
- Draai de tulbandjes om op een rek en serveer met zelfgemaakte chocoladesaus.
Zelfgemaakte chocoladesaus
- Verwarm boter, donkere chocolade in stukjes en poedersuiker au bain-marie (dat is in een kom bovenop een pan met heet water).
- Roer de chocoladesaus tot hij mooi glimt en verdeel hem dan over de mini-tulbandjes.