Pompoencake met rozijnen in een mooie draaivorm

Pompoencake

Recept voor pompoencake met rietsuiker, rozijnen en eieren. Lees hier hoe je eenvoudig zelf thuis de lekkerste pompoencake kunt maken. 
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig voor de pompoencake:

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g rietsuiker
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl koekkruiden
  • 2 tl zuiveringszout (baking soda)
  • 150 g rozijnen
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 200 g boter, gesmolten
  • 1 mandarijn, uitgeperst
  • 500 g vruchtvlees van een pompoen, geraspt

Zo maak je de pompoencake:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng alle ‘droge’ ingrediënten in een kom en roer ze goed door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de eieren, de (afgekoelde) gesmolten boter, het mandarijnsap en het geraspte vruchtvlees.
  4. Roer het ‘natte’ mengsel door het ‘droge’ mengsel en meng tot een homogeen geheel.
  5. Giet dit beslag in de tulbandvorm en bak de taart in veertig minuten gaar.
  6. Laat de taart tien minuten afkoelen en stort hem daarna uit de vorm.

Lekker met een roomkaasglazuur. Een lekker glazuur om op plakjes van deze tulband te smeren maak je op de volgende manier.
  1. Roer 185 gram roomkaas los met 100 gram volle kwark, 1 flinke eetlepel poedersuiker en 2 eetlepels ahornsiroop.

Tip: afhankelijk van de soort pompoen kan het vruchtvlees wat vochtiger of droger zijn. Als het geheel vrij vochtig is, verleng dan de baktijd.

Speciale editie Appeltaarten

Iedereen houdt van appeltaart. Heerlijk, niet moeilijk om te maken en geschikt voor iedere gelegenheid. Het liefst met appels van eigen erf of van oude fruitrassen. Onze 35 lekkerste recepten en tips voor de appeloogst vind je in de Landleven speciale editie Appeltaarten! 
Prijs: €8,95.