Zo ga je te werk
- Maak de groentes, de ui en de knoflook schoon en snijd ze (zo nodig) in grove stukken.
- Verhit een scheut olijfolie in een flinke pan en bak ui en knoflook enkele minuten aan.
- Voeg de courgette, de paprika en de bleekselderij toe en roerbak deze op een matig vuur vijf minuten.
- Giet de gepelde tomaten en het water in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Prak met een houten pollepel de tomaten fijner.
- Meng het gehakt met het eitje en het verkruimelde beschuit.
- Draai er kleine balletjes van en leg ze in de soep (vanaf nu voorzichtig zijn met roeren, anders vallen de balletjes uit elkaar).
- Als de soep kookt, draai je het vuur weer wat lager.
- Voeg de peultjes toe en laat het geheel zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg dan de pasta toe en laat deze in zo’n 15 minuten gaar worden.
- Breng goed op smaak met zout en peper en balsamicoazijn en garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.
De soep is heet lekker, maar ook lauwwarm zeer smakelijk.