Oranje bloemetjes in de tuin

Waar koop je eetbare bloemen als je geen tuin hebt?

Culinair redacteur Klaske krijgt vaak vragen over haar recepten of de bereidingswijze. De vraag en het antwoord erop vind je hier.

Vraag

Ik had een vraag met betrekking tot eetbare bloemen. Er worden soms eetbare bloemen genoemd in recepten en ik vind het er prachtig uitzien. Helaas heb ik geen tuin. Waar kan ik eetbare bloemen kopen?

Antwoord

Eetbare bloemen zijn in de gewone handel niet alleen vrij prijzig, ook lastig te verkrijgen. Bestel ze niet bij een bloemist, maar bij een betere groenteboer. Je kan het ook online proberen, bijvoorbeeld via www.lindeshofje.nl.
Bloemen die geschikt zijn om te eten of mee te decoren zijn onder andere: rozen, viooltjes, lavendel, dahlia, daglelie, korenbloem, madeliefjes, paardenbloemen, Oost-Indische kers en goudbloem.

Het beste is natuurlijk om ze toch zelf te kweken! Veel bloemen doen het ook goed in een bloempot of in de vensterbank. Zo zijn ze gegarandeerd onbespoten en erg vers.

Groet, Klaske Bakker

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.