De kersen zijn rijp

De kersen zijn rijp

Het kersenseizoen is begonnen. Heb je geen kersen uit eigen boomgaard, dan kun je terecht bij kramen langs de weg. Vooral in de Betuwe vind je er talloze. Lees onze kersentips.

Op dit moment plukken de Betuwse kersentelers het ras Burlat. Dit is het vroegst rijpende hoofdras. Burlat is een goed smakende, sappige en ietwat zachte kers.

Elke week een ander ras
De pluk van de kersen duurt tot half augustus. De meeste kersentelers telen tussen de vijf en tien verschillende rassen die elkaar in rijptijd opvolgen. Ongeveer iedere week verkopen de telers een ander ras.

Op de website van de Betuwse kersentelers www.betuwsekersen.info staat een plattegrond met de boomgaarden waar Betuwse kersen te koop zijn. De deelnemende kersentelers hebben op de site een pagina met informatie over het bedrijf, de openingstijden, de aangeboden producten.

Versierde plukemmer op een trapje bij een kersenboom.

Maak een plukemmer

Landleven heeft leuke zelfmaakideeën voor een kersenfeestje in de boomgaard. Zoals deze plukemmer, om je oogst binnen te halen.

naar artikel
Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske!

Bestel hier
-->