Avondeten op een bord: ui, augurk, zilveruitjes, rijst, kapucijners, spekblokjes en piccalilly

Raasdonders

Ouderwets lekkere stevige kost!

Dit heb je nodig:

  • 15 g boter of 1 el olie
  • 2 kleine uien, in ringen
  • 300 g gerookte spekblokjes
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • wat versgemalen peper
  • 750 g kapucijners uit blik
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 4 zoetzure augurken, in plakjes
  • 75 g zoetzure zilveruitjes of Amsterdamse uien
  • ⅓ potje piccalilly

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de boter of olie in een pan op halfhoog vuur en fruit de uienringen tot ze zacht zijn.
  2. Leg de spekblokjes in een grote koekenpan en laat ze op zacht vuur uitbakken.
  3. Meng de ketjap met de gembersiroop en schep het mengsel door de spekblokjes, samen met wat versgemalen peper.
  4. Verwarm de spekblokjes nog vijf minuten op laag vuur.
  5. Giet het spekvet af, maar bewaar het.
  6. Verwarm de kapucijners in hun vocht en spoel ze met heet water af.
  7. Meng ze met het spekvet.
  8. Leg de kapucijners in een voorverwarmde ondiepe schaal en maak aan de rand eilandjes van de gebakken uienringen, de spekblokjes, de gesnipperde rauwe ui, de augurken, de zilveruitjes en de piccalilly.

Bekijk onze shop tips
Landleven theedoeken (set van 2) Landleven theedoeken (set van 2) € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu