Gepofte uien

Gepofte uien

Zoete gepofte uien met pittige kaas.

Dit heb je nodig

  • 4 rode uien
  • naar smaak zeezout
  • 3 dl port
  • 3 el honing
  • 100 g Blue Stilton of andere pittige kaas

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de uien op een laagje zeezout in een kleine ovenschaal.
  3. Laat de uien ongeveer een uur poffen in de oven.
  4. Doe intussen de port met de honing in een pannetje, roer het goed en laat het tot een derde inkoken. Dit duurt ongeveer dertig minuten.
  5. Serveer de gepofte uien met wat salade, verdeel de kaas erover en giet de portsiroop over de uien.
Tip: Je kan voor dit recept ook witte uien gebruiken. Gebruik voor het sausje dan droge witte wijn en honing en serveer de uien met een lekkere brie of geitenkaas.

Bekijk onze shop tips
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven kaartenset Tuinfeest Landleven kaartenset Tuinfeest € 8,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu