Een aangesneden taart op een bord

Feestelijke duindoorntaart

Deze taart smaakt anders dan je zou verwachten. De duindoornbessen zijn fris en bitter, maar door de zoete slagroom is de taart toch in balans.
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig

  • 6 eieren
  • 1 mespunt zout
  • 150 g suiker
  • 5 g citroenschil, geraspt
  • 150 g bloem
  • 15 g maïzena
  • 500 ml geklopte slagroom (eventueel met Klopfix)
  • wat pure hagelslag
  • pot duindoorngelei (zie Landleven nr 7 2013)
  • 3 el gekookte duindoornbessen

Zo ga je te werk

  1. Klop de eieren met behulp van een mixer erg luchtig, samen met het zout, de suiker en de citroenschil.
  2. Zeef de bloem en de maïzena boven een kom en spatel dit voorzichtig door het eimengsel.
  3. Giet het beslag in een ingevette taartvorm (Ø 25 cm).
  4. Bak de taart ongeveer 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
  5. De taart is gaar als een satéprikker of breinaald er schoon uitkomt.
  6. Laat de taartbasis afkoelen. Snijd de bovenkant van de taart recht (als dat nodig is) en snijd de taart horizontaal in drieën.
  7. Smeer op de onderste schijf een laagje duindoorngelei.
  8. Leg de tweede schijf erop en bedek deze royaal met een laag geklopte slagroom.
  9. Leg nu de laatste schijf van de taart erop.
  10. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de taart met een dun laagje slagroom. Verdeel over de bovenkant nog voorzichtig een laagje duindoorngelei en leg in het midden wat gekookte duindoornbessen ter garnering.
  11. Maak de taart af door de zijkanten te bedekken met hagelslag en versier de bovenkant met toefjes slagroom.

Speciale editie Appeltaarten

Iedereen houdt van appeltaart. Heerlijk, niet moeilijk om te maken en geschikt voor iedere gelegenheid. Het liefst met appels van eigen erf of van oude fruitrassen. Onze 35 lekkerste recepten en tips voor de appeloogst vind je in de Landleven speciale editie Appeltaarten! 
Prijs: €8,95.