Augustus

Filter op:
Zwartebessenlimonade

Verwerk wat je over hebt van de zwartebessenoogst deze zomer tot een heerlijk limonade waar het hele gezin van zal genieten. Proost!

Door Klaske Bakker
Choco-karamelappels

Verander een doodgewoon, simpel appeltje in een bijzonder smakelijke traktatie, die er ook nog eens mooi uitziet. Echt iets voor zoetekauwen!

Door Klaske Bakker
Frambozenjam

Te veel frambozen? Maak er heerlijke jam van. Het is zo gedaan.

Door Klaske Bakker
Feestelijke duindoorntaart

Deze taart smaakt anders dan je zou verwachten. De duindoornbessen zijn fris en bitter, maar door de zoete slagroom is de taart toch in balans.

Door Klaske Bakker
Bagels

Bagels werden bekend in Amerika, waar geïmmigreerde Joden het recept mee naartoe namen. Bagels lijken qua uiterlijk wat op donuts, maar ze worden heel anders gemaakt.

Door Klaske Bakker
Geleworteltaart van Jac

Jac Nijskens verbouwt ruim 650 verschillende groentes in de Historische Groentehof bij het Limburgse dorpje Rijkel. Enkele daarvan zijn typisch voor de streek, of zelfs toe te schrijven aan een bepaald dorp. Hij stelt de gele wortel aan je voor.

Door Klaske Bakker
Bosbessengelei

Gek op bakken? Probeer dan eens deze vulling van bosbessen en sinaasappelsap. Je kunt de vulling inmaken voor later gebruik in bijvoorbeeld een vruchtenvlaai of een Monchoutaart. Zo proef je in elk jaargetijde toch de smaak van de zomer.

Door Klaske Bakker
Aardbeiensmoothie

Is je aardbeienoogst mislukt? Verwerk de niet zo mooie vruchten in een smoothie.

Door Klaske Bakker
Meringue of schuimtaart

Heb je voor een recept vooral eidooiers nodig en houd je het eiwit over? Niet weggooien, maar maak er een heerlijke meringue van: schuimtaart. Niet te verwarren met de dans merengue.

Door Klaske Bakker
Kruiden bewaren

In de zomer haal je verse kruiden eenvoudig uit je eigen kruidentuin. Laat het groen niet verwelken en verwerk de planten nu in olie, azijn en suiker. Met onze bewaartips kun je ook in de koudere maanden nog volop van de smaakmakers genieten.

Door Angela Groenbos
Confituur van uien

Heerlijke ingemaakte uien.

Door Klaske Bakker
Gepofte uien

Zoete gepofte uien met pittige kaas.

Door Klaske Bakker