Verwerk wat je over hebt van de zwartebessenoogst deze zomer tot een heerlijk limonade waar het hele gezin van zal genieten. Proost!
Verander een doodgewoon, simpel appeltje in een bijzonder smakelijke traktatie, die er ook nog eens mooi uitziet. Echt iets voor zoetekauwen!
Te veel frambozen? Maak er heerlijke jam van. Het is zo gedaan.
Deze taart smaakt anders dan je zou verwachten. De duindoornbessen zijn fris en bitter, maar door de zoete slagroom is de taart toch in balans.
Bagels werden bekend in Amerika, waar geïmmigreerde Joden het recept mee naartoe namen. Bagels lijken qua uiterlijk wat op donuts, maar ze worden heel anders gemaakt.
Jac Nijskens verbouwt ruim 650 verschillende groentes in de Historische Groentehof bij het Limburgse dorpje Rijkel. Enkele daarvan zijn typisch voor de streek, of zelfs toe te schrijven aan een bepaald dorp. Hij stelt de gele wortel aan je voor.
Gek op bakken? Probeer dan eens deze vulling van bosbessen en sinaasappelsap. Je kunt de vulling inmaken voor later gebruik in bijvoorbeeld een vruchtenvlaai of een Monchoutaart. Zo proef je in elk jaargetijde toch de smaak van de zomer.
Is je aardbeienoogst mislukt? Verwerk de niet zo mooie vruchten in een smoothie.
Heb je voor een recept vooral eidooiers nodig en houd je het eiwit over? Niet weggooien, maar maak er een heerlijke meringue van: schuimtaart. Niet te verwarren met de dans merengue.
In de zomer haal je verse kruiden eenvoudig uit je eigen kruidentuin. Laat het groen niet verwelken en verwerk de planten nu in olie, azijn en suiker. Met onze bewaartips kun je ook in de koudere maanden nog volop van de smaakmakers genieten.
Heerlijke ingemaakte uien.
Zoete gepofte uien met pittige kaas.