Zo ga je te werk:
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier (dat je eerst in een rondje op maat knipt). Beboter de rand en stuif er een beetje bloem op.
- Meng de eieren met de suiker in de kom van een keukenmixer en klopt de eieren 10 minuten tot de suiker is opgelost. Roer er vervolgens voorzichtig het gezeefde bakmeel, de maizena, het zout en de sinaasappelrasp door.
- Schep het mengel in de springvorm en bak de taart in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer 40 minuten gaar.
- Als je een sateprikker in het midden steekt en hij komt schoon uit de cake, dan is deze gaar.
- Laat de cake volledig afkoelen.
- Snijd de cake met een broodmes of taartzaag horizontaal in drie gelijke plakken.
- Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger en de suiker.
- Roer de sinaasappelmarmelade wat los.
- Smeer de helft van de marmelade gelijkmatig uit over de eerste laag cake.
- Breng vervolgens een laagje slagroom aan.
- Leg de tweede plak cake erop en herhaal een jam- en slagroomlaag.
- Leg daarna de bovenste plak cake erop.
- Smeer rondom en bovenop de taart de rest van de slagroom.
- Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Plak aan de zijkant van de taart de geroosterde amandelsnippers en garneer aan bovenkant met wat versgeraspte sinaasappelrasp en cocktailprikkers met de Nederlandse vlag.
- Een mooi strik om de taart maakt het feest compleet.
Tip: Hou je niet zo van sinaasappelmarmelade? Vervang deze dan door abrikozenjam.