Dit taartje is een combinatie van klassieke Sinterklaasingrediënten: speculaaskruiden, amandelspijs en geschaafde amandeltjes. Lekker voor bij de koffie, terwijl de hele familie zit te wachten tot een "vreemdling" wellicht op bezoek komt. Bereidingstijd: 30 min Baktijd: 40 min
Voor de bodem:
Speculaasfiguren werden vroeger tijdens het Sinterklaasfeest aan familie of vrienden geschonken. Met de uitgebeelde figuur kreeg de ontvanger een spiegel voorgehouden. Het gaf aan hoe de gever over je dacht.
Gevulde speculaas is een heerlijk lekkernij voor sinterklaasavond, helemaal als hij zelfgebakken is! In dit artikel vind je het recept.
Een heerlijk nagerecht voor de feestdagen!
Verkoop door:Landlevenwebshop
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download met Landleven recepten. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.