Ijzige Kerstpuddinkjes

Ijzige Kerstpuddinkjes

Een vrolijk nagerecht met cranberry's en rozijnen.

Dit heb je nodig:

  • 1 mandarijn
  • 140 g basterdsuiker
  • 25 g gedroogde citrusschil
  • 88 g mix gedroogde cranberry's en rozijnen
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 1,4 dl slagroom

Zo ga je te werk:

  1. Bedek 4 kleine puddingvormen met huishoudfolie; strijk de folie mooi glad in de vormpjes en laat rondom een stukje overhangen.
  2. Rasp de schil van de mandarijn fijn.
  3. Knijp 3 eetlepels sap uit de mandarijn in een pan en voeg de suiker toe.
  4. Verwarm het geheel op een laag vuurtje.
  5. Voeg de cranberry's en de rozijnen toe en laat het nog enkele minuutjes koken.
  6. Doe het mengsel in een kom en roer de gedroogde citrusschil en mandarijnrasp er door en laat het minimaal 1,5 uur afkoelen.
  7. Klop de yoghurt romig.
  8. Klop de room lobbig en meng dit door de yoghurt.
  9. Houd 4 eetlepels van de siroop apart en meng de rest door het yoghurt mengsel.
  10. Verdeel het mengsel over de puddingvormpjes.
  11. Dek de puddinkjes af met het overhangende vershoudfolie en dek af met extra folie.
  12. Bewaar de puddinkjes en de saus maximaal een maand in de vriezer.
  13. Zet de puddinkjes een uur voor het serveren in de koelkast.
  14. Stort ze op de borden en verwijder de folie.
  15. Schelp een eetlepel siroop over ieder puddinkje.
  16. Serveer met witte chocoladesterren.

Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske!

Bestel hier