Potjes zelfgemaakte jam met leuke labels op een gedekte tafel

Jam met stoofperen en gluhwein

Een heerlijk jammetje voor op brood is nooit verkeerd. Maak je eigen jam nu met wat extra pit. Dit recept met gluhwein en stoofperen zal zeker in de smaak vallen bij het (kerst)ontbijt. 

Kooktijd: 3 - 4 uur

Dit heb je nodig:

  • 2 kg schone stoofperen
  • 1 fles gluhwein
  • 1 kg geleisuiker
  • een eetlepel bruine basterdsuiker
  • een snufje kaneel

Zo ga je te werk:

  1. Schil de peertjes, breng ze aan de kook en laat ze 3 a 4 uur koken in Gluhwein.
  2. Een beetje bruine basterdsuiker toevoegen.
  3. Voeg daarna geleidelijk 1 kilo gelei suiker en snufje kaneel toe.

Heel lekker, ik zeef het wel even voor ik het in de potjes doe. Eet smakelijk!

Landleven special Plukgeluk

Boerenbloemen zijn precies zoals bloemen bedoeld zijn. Misschien niet heel stijlvol of verfijnd maar des te kleurrijk en vrolijk. In deze special vind je alles over traditionele erfbloemen als dahlia’s, narcissen, seringen, lupines en stokrozen. Met tips op het gebied van standplaats en verzorging en de mooiste foto’s van tuinen vol boerenbloemen!
Prijs: € 8,95