Potjes zelfgemaakte jam met leuke labels op een gedekte tafel

Jam met stoofperen en gluhwein

Een heerlijk jammetje voor op brood is nooit verkeerd. Maak je eigen jam nu met wat extra pit. Dit recept met gluhwein en stoofperen zal zeker in de smaak vallen bij het (kerst)ontbijt. 

Dit heb je nodig:

  • 2 kg schone stoofperen
  • 1 fles gluhwein
  • 1 kg geleisuiker
  • een eetlepel bruine basterdsuiker
  • een snufje kaneel

Zo ga je te werk:

  1. Schil de peertjes, breng ze aan de kjook en laat ze 3 a 4 uur koken in Gluhwein.
  2. Een beetje bruine basterdsuiker toevoegen.
  3. Voeg daarna geleidelijk 1 kilo gelei suiker en snufje kaneel toe.

Heel lekker, ik zeef het wel even voor ik het in de potjes doe. Eet smakelijk!

Zin in Landleven?

Maak nu voordelig kennis met Landleven:10 nummers Landleven voor slechts € 29,50 met gratis Landleven agenda 2021 t.w.v. € 12,95. Je zit nergens aan vast, want het abonnement stopt automatisch. Ook leuk om cadeau te geven!
 

Neem abonnement