Rijstepap

Rijstepap

Ouderwets lekker.

Dit heb je nodig:

  1. 200 g dessertrijst
  2. 1 l volle melk
  3. mespunt zout
  4. (eventueel) 1 vanillestokje, opengesneden

Zo ga je te werk:

  1. Meng alle ingrediënten in een pan met een dikke bodem.
  2. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat de rijst op een heel zacht vuur rustig doorkoken totdat de meeste melk opgenomen is en het er uitziet als pap (laat de pap nog wat meer inkoken, dan krijg je rijstebrij). Dit duurt ongeveer een half uur.
  3. Serveer de rijstepap met een klontje koude roomboter, wat bruine basterdsuiker en gemalen kaneel.

Ook lekker: klop een pakje slagroom lobbig en roer deze door de lauwwarme rijstepap. Serveer de roompap dan met enkele eetlepels aardbeienjam die u even in een pannetje hebt opgewarmd.

Bekijk onze shop tips
Crema al Limone Crema al Limone € 5,95

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
Laura Aashley theedoek Laura Aashley theedoek € 7,95

Verkoop door:
Tafel en Keuken

Shop nu
IJscoupe IJscoupe € 2,50

Verkoop door:
Kitchen & More

Shop nu
Dessertbord Dessertbord € 5,99

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
-->