Zo ga je te werk:
- Haal de buitenste zes bladeren van de groene kool, spoel ze schoon en kook ze een minuut in een pan water.
- Spoel ze daarna af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in ongeveer acht minuten gaar.
- Giet de bloemkool af en pureer de roosjes met de eieren, de room, zout en peper naar smaak en de versgemalen nootmuskaat.
- Snijd de pompoen in plakjes van een centimeter dik, verwijder de schil en kook de groente zo'n acht minuten.
- Laat ze uitlekken en dep de schijfjes droog.
- Bestrooi ze met sesamzaadjes en strooi er de cayennepeper en het gemberpoeder over.
- Bekleed de terrinevorm met de koolbladeren en laat ze ruim over de rand vallen.
- Vul de vorm voor eenderde met het bloemkoolmengsel, leg er vervolgens de pompoenschijfjes in en vul de vorm met de rest van de bloemkool.
- Vouw de koolbladeren dicht en laat de terrine in een oven op 180 graden au bain marie in een uur garen.
- Serveer de terrine bijvoorbeeld in plakjes als voorgerecht: lekker op een bedje van sla met een schep pittige chutney.
Tip: in plaats van een terrinevorm kun je ook een cakeblik gebruiken.