Januari

Filter op:
Balkenbrij met ontbijtspek en gegrilde appels

Een ouderwets recept voor balkenbrij met spek en appel. Balkenbrij is een echt streekgerecht en wordt gemaakt van varkensvlees met boekweitmeel en kruiden. Elke regio heeft zijn eigen variant. Je eet dit gerecht bijvoorbeeld met roggebrood.

Door Klaske Bakker
Stevige knolselderijsoep

Knolselderijsoep met gerookte forel en frisse tuinkers.

Door Klaske Bakker
Boerenchocolademelk

Lekker op winterse dagen, ook voor de kinderen.

Door Klaske Bakker
Vijgenbrood met geitenkaas

Genoeg voor twaalf smakelijke boterhammen.

Door Klaske Bakker
Stoofvlees met winterbier

Lekker lang koken op koude winterdagen.

Door Klaske Bakker
Bietjescake met glazuur

Een vrolijk versierde taart met een verrassende basis.

Door Klaske Bakker
Winterse terrine

Een bijzonder vegetarisch wintergerecht.

Door Klaske Bakker
Terrine met pompoen, bloemkool en groene kool

Een heerlijke terrine boordevol groente.

Door Klaske Bakker
Terrine van wortelen en andijvie

Een lekker, vegetarisch wintergerecht.

Door Klaske Bakker
Warme wijn met sinaasappel en kaneel

Een kruidige wijn om goed warm te worden op koude winterdagen.

Door Klaske Bakker