Witlof met hazelnootpesto aanprikken met een vork

Witlof met hazelnootpesto

Rijpe noten van de hazelaar zijn bruin tot diep oranjegeel van kleur. September is de tijd waarin ze zich van hun bolster ontdoen en op de grond vallen. Het loont de moeite om de noten te rapen, te drogen en te bewaren.

Dit heb je nodig:

  • 6 middelgrote witlofstronken
  • een scheut olijfolie
  • 275 ml hazelnootpesto

Zo ga je te werk:

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en een stuk van de stronkbasis.
  2. Snijd de stronkjes aan de lange kant doormidden.
  3. Verhit een pan met olie, bestrijk de binnenkanten van de witlof met hazelnootpasta en leg ze vervolgens in de pan met de bestreken kant naar boven.
  4. Laat de witlof ongeveer 20 minuten braden tot ze gaar is.
  5. Hazelnootpesto kun je zelf maken door gepelde hazelnoten heel fijn te maken tot een pasta in de keukenmachine of met de staafmixer. (Het is ook te koop bij De Hazelarij.)

Bekijk onze shop tips
Landleven theedoeken (set van 2) Landleven theedoeken (set van 2) € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Zin in Landleven?

Maak nu voordelig kennis met Landleven:10 nummers Landleven voor slechts € 29,50 met gratis Landleven agenda 2021 t.w.v. € 12,95. Je zit nergens aan vast, want het abonnement stopt automatisch. Ook leuk om cadeau te geven!
 

Neem abonnement