Witlof met hazelnootpesto aanprikken met een vork

Witlof met hazelnootpesto

Rijpe noten van de hazelaar zijn bruin tot diep oranjegeel van kleur. September is de tijd waarin ze zich van hun bolster ontdoen en op de grond vallen. Het loont de moeite om de noten te rapen, te drogen en te bewaren.

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 25 minuten

Dit heb je nodig:

  • 6 middelgrote witlofstronken
  • een scheut olijfolie
  • 275 ml hazelnootpesto

Zo ga je te werk:

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en een stuk van de stronkbasis.
  2. Snijd de stronkjes aan de lange kant doormidden.
  3. Verhit een pan met olie, bestrijk de binnenkanten van de witlof met hazelnootpasta en leg ze vervolgens in de pan met de bestreken kant naar boven.
  4. Laat de witlof ongeveer 20 minuten braden tot ze gaar is.
  5. Hazelnootpesto kun je zelf maken door gepelde hazelnoten heel fijn te maken tot een pasta in de keukenmachine of met de staafmixer. (Het is ook te koop bij De Hazelarij.)

Landleven special Brood

In deze Landleven special vind je onze lekkerste recepten voor broodjes, zachte bolletjes, gevulde stollen of zoete kaneelbroodjes. Daarnaast bevat deze special recepten voor feestelijke broden en broden uit verschillende streken.
Prijs: €7,95.