Balsamicoazijn van frambozen

Balsamico met framboosjes

Met verse frambozen uit je eigen tuin maak je in een handomdraai deze bijzondere balsamicoazijn. Je geeft er je zomersalades een friszuur en fruitig accent mee.

Bereidingstijd: 45 minuten

Dit heb je nodig:

  • 300 g verse frambozen
  • 2 dl balsamicoazijn

Zo ga je te werk:

  1. Was de frambozen en laat ze drogen op een theedoek.
  2. Meng de azijn met de frambozen in een roestvrijstalen pan.
  3. Laat de azijn inkoken tot de helft van het oorspronkelijke volume.
  4. Zeef het vocht en giet het over in een mooi flesje.
  5. De frambozenbalsamico is lekker in een saladedressing gemengd met wat goede olijfolie.
  6. Een klein scheutje azijn is ook erg smakelijk over een gebakken biefstukje.
Tip: hang een mooi etiket aan het flesje en u hebt een leuk, culinair en zelfgemaakt cadeautje om weg te geven.