Stoofvlees met aardappel

Vlaams stoofvlees

Aan deze stoofpot wordt traditioneel een boterham met grove mosterd toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het gerecht goed bindt.

Dit heb je nodig:

  • 3 uien
  • 700 g runderstoofvlees
  • 50 g boter
  • 1 el bloem
  • 2 flesjes donker Belgisch bier
  • 1 el bruine suiker
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes verse peterselie
  • 1 volkoren boterham
  • 1 el grove mosterd
  • naar smaak zout en peper

Zo ga je te werk:

  1. Pel de uien en snipper ze in fijn.
  2. Snijd het vlees in grote stukken.
  3. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  4. Haal het vlees uit de pan en bak de uien zacht in de achtergebleven boter.
  5. Voeg één eetlepel bloem toe en roer die goed door de boter.
  6. Giet het bier er langzaam bij en voeg suiker, azijn, tijm, laurier en fijngehakte peterselie toe.
  7. Smeer de mosterd op de boterham en doe die samen met het vlees in de pan.
  8. Laat het geheel onder af en toe roeren minimaal 2 uur garen.
  9. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer het stoofvlees met gekookte aardappelen.

Landleven Special Stooft

Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.

Bestel hier