Vanille ijs met chocoladesaus

Vanille-ijs van geitenmelk

Een romig ijsrecept met geitenmelk en vanille.

Dit heb je nodig:

  • 100 g suiker
  • 4 eierdooiers
  • 0,5 l geitenmelk
  • 1/2 vanillestokje, opengesneden
  • een ijsmachine

Zo ga je te werk:

  1. Breng de melk met het vanillestokje in een pan aan de kook.
  2. Doe ondertussen de eierdooiers en de suiker in een kom en klopt ze tot het mengsel een bijna wit lint vormt. Verwijder het vanillestokje uit de melk en voeg de melk langzaam en constant kloppend bij het mengsel in de kom.
  3. Hevel het geheel over in de pan en laat het onder voortdurend roeren op een laag vuur koken tot het dik wordt. Laat de dikke 'pap' afkoelen en doe hem over in de ijsmachine.
  4. Geen ijsmachine? Schenk het ijsmengsel in een afsluitbare bak of kom.
  5. Zet deze in de vriezer en roer het mengsel na twee uur stevig door.
  6. Herhaal dit gedurende de volgende vier uur om het halfuur, om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen.

Bekijk onze shop tips
Landleven almanak 2021 Landleven almanak 2021 € 12,50

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven scheurkalender Landleven scheurkalender € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven agenda 2021 Landleven agenda 2021 € 12,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu